Profesyonel Eğitim Kadrosu Tecrübesi ve Meslek Aşkıyla Öğrencilerini Sevgi ile Geleceğe Hazırlar…
Eğitim Öğretim
Ortaokulumuzda her bireyin farklı şekilde öğrendiğini esas alarak öğrencilerimizin güçlü yönlerini öne çıkarıyor ve onlara kendini tanıma imkânı sunuyoruz. Bireysel olarak takip ettiğimiz ve değerlendirdiğimiz öğrencilerimiz yetkinliklerini ve en etkili şekilde nasıl öğrendiklerini keşfediyorlar. Başka bir deyişle, hayat boyu gereksinim duyacakları öğrenme becerisini ediniyorlar.
Öğrencilerimizin akademik gelişimleri kadar sosyal, kültürel, psikolojik gelişimlerini de önemsemekte ve desteklemekteyiz. Bu kapsamda öğrencilerimizin öğrenim düzeyi ve psikolojik gelişimleri sürekli izlenerek önlemler alınır, danışmanlık sistemi aracılığı ile velilerimizle işbirliği sağlanır. Uygulamalarımızda, öğrencilerimizin her alandaki gelişimini birbiri ile ilişkilendirmek ve değerlendirmek esastır. Öğrencilerimiz böylece lise ve üniversite yıllarında kendilerine çok gerekli olacak bilgileri alırken öğrenmeyi de öğrenirler.
Okulumuzda birey ve süreç odaklı eğitim modeli uygulanmaktadır.
Birey ve süreç odaklı eğitim modelinde;
Akademik programlarımız ve öğretim araçlarımızın öğrenciye özgü olmasına,
Dersin öğrenme kalitesi ve verimliliğinin artırılarak öğrencinin derste öğrenmesine,
Deneyerek ve üreterek öğrendiklerine farklı bir boyut kazandırmasına, uygulama yaparak kalıcı öğrenmenin oluşturulmasına,
Atölye ve laboratuvar çalışmalarıyla özel ilgi alanlarının belirlenmesine ve kişisel yetkinliklerin geliştirilmesine,
Akademik kazanımların öğrencinin yaşamında sosyal farkındalık ve toplumsal bilince dönüşmesine,
Kendi potansiyelinin en üst noktasına ulaşmasına,
Bireysel farklılıkların ve ihtiyaçların farklı öğrenme araçlarıyla desteklenmesine olanak sağlayacak bir okul iklimi oluşturmayı hedefliyoruz.
TÜRKÇE
Turkuvaz Kolejinde Türkçe öğretimi; okuma, dinleme, konuşma ve yazma olmak üzere dört temel beceri üzerine yapılandırılmıştır. Öğrencilerimize Türk dilini sevdirmek, dilimizin kurallarını öğretmek ve onları Türkçeyi özenli kullanmaya yönlendirmek Turkuvaz Kolejinin başlıca ilkelerindendir. Bu ilkeden hareketle derslerimizde;
Türkçeyi konuşma ve yazma kurallarına uygun olarak bilinçli ve özenli kullanan,
Okuma yazma sevgisi ve alışkanlığına sahip,
Okuduğunu doğru anlayabilen, analiz ve sentez yapabilen,
Yaratıcı düşünebilen, sorgulayabilen, eleştirel bakış açısına sahip,
Sadece akademik değil, sosyal alanda da dilin işlevinin farkında olan bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktayız.
Kitap incelemeleri, yaratıcı yazarlık atölyeleri, yazar buluşmaları, münazaralar ve yarışmalar ile öğrencilerimiz, Türkçe çalışmalarını diğer disiplinlerle bütünleştirerek kendilerini çok yönlü olarak geliştirirler.
MATEMATİK
Öğrencilerimiz matematiğin düşünme becerilerinin temeli olduğunu bilerek matematiğe özgüvenle yaklaşırlar. Değişik modelleme ve materyallerle zenginleştirilmiş ders ortamında yorum yaparak, farklı bakış açıları geliştirerek ve çözümler üreterek matematiksel düşünme, muhakeme ve sorgulama becerilerini geliştirirler. Günlük hayatla ilişkilendirilmiş çalışmalar ve etkinlikler aracılığıyla edindikleri bilgileri sentezleyerek kullanır, matematiği ezberlemeden anlayarak ve yaşayarak öğrenirler.
Geleneksel olarak düzenlenen Turkuvaz Mathcup Yarışması ve takımları, Akıl Oyunları yarışmaları, , Pi Günü gibi ders dışı etkinlikler öğrencilerimizin matematiği yaşayarak öğrenmelerine olanak sağlar. Program kapsamında öğrencilerimiz ayrıca Kanguru Matematik gibi uluslararası yarışmalara, Tales Matematik Uygulaması gibi ulusal yarışmalara katılarak bilgi ve becerilerini kullanma fırsatı bulurlar.
FEN BİLİMLERİ
Programın amacı; öğrencilerin bilimsel gelişmelere paralel olarak gelişen ve değişen dünyamızda yenilikleri yorumlayabilme, bu döngüye katkıda bulunabilme ve bilimsel düşünme yeteneklerinin geliştirilerek yarınlara umutla bakabilmeyi, yarınların inşasında yer alabilmeyi ve yön verebilmeyi başarmaları adına ilgilenen, keşfeden, sorgulayabilen, doğru kararlar verebilen, problem çözebilen ve sürekli öğrenen bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.
Öğrencilerimizin araştırmayı ve öğrenmeyi yaşam tarzı haline getirerek bilimi yaratıcı ve ezberden uzak bir şekilde keşfetmelerine olana sağlanır. Deney, gözlem, drama, oyun ve beyin fırtınası gibi incelemeye ve sorgulamaya dayalı yöntemlerle öğrencilerimiz bilimsel araştırma ve veri analizi becerilerini geliştirirler.
Yaparak ve yaşayarak öğrenmenin gerçekleştiği işbirlikçi laboratuvar çalışmalarıyla öğrencilerimiz kazandıkları pratik becerileri günlük yaşamlarına yansıtırlar. Bilimin, teknolojinin ve mühendisliğin birleştiği STEM çalışmalarına ek olarak yıl boyunca katıldıkları projeler ve yarışmalar, öğrencilerimizin bilimsel yetkinliklerinin gelişimine önemli ölçüde katkıda bulunur.
21. yüzyıl becerileri kapsamında okulumuzda STEM, DI (DestinationImagination) ile disiplinler arası iş birliği ile kalıcı öğrenme ortamları sağlanmaktadır.
SOSYAL BİLİMLER
Sosyal disiplinler olan tarih, coğrafya, felsefe, din kültürü ve ahlak bilgisi, “Sosyal Bilgiler” adı ile önemli bir sorumluluk alanı oluşturmaktadır.Öğrencilerimizin ilkokul 4. sınıftaki çalışmalarla başlayan sosyal bilimler öğrenme süreçleri, ortaokulda gelişimlerine uygun ortam ve koşullarla sürdürülmektedir. Her öğrencimizi, temel sosyal problemlerin farkında ve bu konuda akıl yürütebilen bireyler haline getirmek için gerekli yaşantılar, ilgili düzey sorumluları ve akademik kadronun rehberliğinde planlanarak hayata geçirilmektedir..
Öğrencilerimizi eğitimlerinin diğer aşamalarına yönlendirirken bilgiye ulaşabilme, sorunu analiz edebilme ve bilimsel araştırma basamaklarını etkin kullanabilme yeterliliğine sahip olmaları öncelikli amacımızdır. Sosyal bilimler, bir toplumun hafızası ve o toplumun çevresini algılamasındaki dinamiklerdir. Bu noktada üzerimize düşen görev bilinci ile gerek tarih-kültür amaçlı, gerekse çevreyi ve doğayı tanıma amaçlı şehir içi-dışı gezilerle hedeflerimize ulaşmak adına tamamlayıcı çalışmalarımız yapılmaktadır.